*222* Buraczany poranek

00:55

Jak się ma doła, to się piecze ciasto i potem je zjada. 
A Jadłonomia nigdy nie zawodzi i zawsze służy genialnym przepisem. I to takim przepisem, że nikomu, kto je próbował, nie przyszło na myśl, że zawiera puree z buraka.

buraczane ciasto z polewą daktylowo-kakakową




No i lody buraczane też się załapały na śniadanie.


buraczano-cynamonowe lody bananowe

Dzisiaj w końcu się wypłaczę, wygadam...

Miłego dnia!


You Might Also Like

17 komentarze

  1. Ile do tego ciasta idzie oleju bo nie widze;/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak na moją przeglądarkę, w przepisie stoi 1/4 szklanki

      Usuń
  2. Hej! Też dziś pochłonęłam buraka, telepatia! :) cudnie Ci to ciasto wyszło mistrzu! Trzymaj się tam w domku :*1

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ciacho burczane z jej przepisu, wszyscy byli zaskoczeni "Ale, ze z burakiem?!" haha, kocham to <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio mam ochotę na lody, to też wrzucę do nich buraczka :)
    Gołwa do góry, Zuzia! :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Lody o tej porze roku to śniadanie nie dla mnie, ale takie ciasto jest super ;) Burak to świetny składnik ciast ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Już dawno to ciasto jest u mnie w zakładkach, więc chyba czas się za niego wziąć :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Miałam zaszczyt spróbować tego ciasta i.. niebo <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale świetnie wykorzystałaś buraka ! To ciasto jest cudne! :D
    Trzymaj się! ;3 Ja chyba wpadnę do tego Poznania i mocno cię przytulę, aż się uśmiechniesz!

    OdpowiedzUsuń
  9. Buraczane rzeczy i jestem niemal zakochana! *.*

    OdpowiedzUsuń
  10. Ależ bym sobie zjadła poczciwe buraczki!

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam buraka w ciastach :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Kicia <3
    Ja niestety burakom mówię nie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja dzisiaj jadłam buraczanego kotleta! :D To ciasto też by mi pasowało hihi/

    OdpowiedzUsuń
  14. Buraczane ciasto? No,no pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Etykiety

Subscribe